Leto kao da je došlo rano, a sezona godišnjih odmora je još daleko. Ukoliko tražite
mediteransku oazu u Novom Sadu restoran Fish i zeleniš je pravo mesto za vas.
Popularni "Fiš", restoran koji slavi svoju 10-godišnjicu, nudi upravo
to: miris mora, maslinovog ulja, sveže ribe, mir i hedonizam.
Mnogobrojni morski detalji preovlađuju enterijerom ovog
restorana koji postoji već 10 godina u našem gradu. Kao ljubitelj baš takvih
motiva obraćam pažnju na svaki momenat počevši od lampi, plavih kariranih
stoljnjaka, crteža, školjki, pa sve do fotografija na kojima su sa vlasnikom
restorana poznate ličnosti kao što su Galiano, Rade Šerbedžija, Mikhail
Baryshnikov...
Prilazi konobar Dragan koji pričom vodi kroz putovanje Mediteranom. Priča ovoga puta počinje predjelom koje čine amuš, mediteranski
štapići od permezana i origana, štapići od šargarepe i taciki sos.
Ono što mi se zapravo najviše dopalo jeste ukus devičanskog
maslinovog ulja i malo soli na hlebu koji u ovom restoranu sami peku, ali i
ukusni džem od luka.
Mediteransku priču nastavljamo i u istom ritmu, a konobar
Dragan donosi glavno jelo, beli rižoto sa morskim plodovima, grilovano povrće i
ražnjiće sa više vrsta ribe.
Kao višnja na šlagu, da priča bude potpuna, stiže i desert,
penušavi milfej na nekoliko ukusnih spratova posutih listićima badema i šećerom
u prahu.
Kako zamerku nisam mogla da pronađem, zapitala sam se šta
propuštaju oni koji ne vole ribu i morske plodove i da li takvi postoje.
Iznanadila sam se podatkom da u restoranu Fish i zeleniš osim morske i rečne
ribe, svežih dagnji, jadranskih gambora i fileta imaju i mrsno meso i rižoto,
salate i testenine koje sami prave. Sve
se priprema na maslinovom ulju, a naročito vode računa o gostima koji poste.
Ukoliko još niste, preporučujemo da posetite Fish i zeleniš,
koji je po lokaciji daleko od mora, ali po usluzi, kvalitetu i izboru ribe
blizu mediteranskih restorana.
No comments:
Post a Comment