Ukoliko tragate za receptom specijalitela zlatiborske
kuhinje, poznate komplet lepinje ili kako je još zovu lepnja sa sve, mi vam
otkrivamo u videu kako se ona priprema.
Šta vam je sve potrebno da biste se osećali kao da ste na
Zlatiboru? Da spremite komplet lepinju ili da došetate do Zlatiborskog
prozorčeta u centru Novog Sada. Postoje sukobljena mišljenja kada govorimo o
pripremi lepinje sa sve. Mi smo odlučili da vam pokažemo koji je pravi recept
za ovaj specijalitet. Uz samo nekoliko sastojaka kao što su kajmak i jagnjeći
pretop i vaša kuća može zamirisati na Zlatibor, a kuvarica Zlatiborskog
prozorčeta nam otkriva kako se priprema ovo jelo koje potiče iz užičkog kraja.
Možda ste se pitali gde to jede Luftika i šta ona jede. U
našem kratkom videu ćemo vam i to pokazati. Mi smo uživali u snimanju i
konzumiranju. Sigurni smo da će vam posle ovog videa sigurno krenuti voda na
usta, jer mi nismo mogli da dočekamo da se komplet lepinja ispeče kako bismo je
probali. Žao nam je što ne možemo da vam prenesemo i mirise lepinje sa sve, jer
dok se peče, ovo jelo stvarno miriše na zlatiborski kraj. Ovaj recept je
namenjen svim gurmanima i onima koji vole da kuvaju ili žele da se prisete kako
je to biti na Zlatiboru.
U Zlatiborskom prozorčetu možete probati i druge
specijalitete zlatiborskog kraja, ali i vina, rakiju kao i domaće sokove koje
pravi jedna porodica sa ove planine. Oni sokove prave od maline, jagode,
drenjine, borovnice, kajsije i drugog voća.
Pogledajte video koji smo vam pripremili, a na vama je da
odlučite da li ćete da probate sami da napravite ovaj specijalitet ili ćete
posetiti Zlatiborsko prozorče.
Ovde možete pogledati video, a vaše utiske i fotografije
vašeg kulinarskog umeća nam možete postavljati u komentarima.
Ukoliko i vi imate neki zanimljiv recept ili želite da mi
saznamo kako se pravi neko jelo možete nas kontaktirati.
No comments:
Post a Comment