7/04/2015

Restoran Stražilovo





U centru izletišta Stražilovo, na Fruškoj gori, smešten je i restoran Stražilovo, nekadašnji Brankov Čardak. Ovaj restoran je renoviran, godinama je radio samo sezonski, ali od sada radiće tokom cele godine.
Restoran Stražilovo oduševiće vas i pre nego što uđete u njega. Sam prilaz, šuma, mali potok, drveni mostići i spomenik Branku Radičevići vodiće vas do samog ulaza. Prvo što ćete videti jeste mali deo kuhinje na otvorenom, odnosno roštilj na ćumuru. Kuvar uvek ima pune ruke posla, a nekoliko pomoćnika i konobara s vremena na vreme dolazi da mu pomogne.
Ovde možete popiti sveže ceđene sokove, ili uživati u domaćem soku od zove sa mentom i limetom. Što se hrane tiče, tu su jela sa roštilja, na razne načine. Menadžer restorana Stražilovo, Borko Pekez  kaže da je ovaj restoran prava mediteranska oaza u šumi:
– U pripremi svih naših jela koristimo origano i druge mediteranske začine, i tako nastaje zanimljiva kombinacija mediterana i domaće, etno kuhinje. Uskoro planiramo i da proširimo naš jelovnik i da uvedemo divljač na redovan meni. Ona će se spremati u specijalnom freš kukeru, kako bi zadržala sva svoja svojstva, a pri tome bila mekana i ukusna.

Namirnice za restoran uvek su sveže i posebno odabrane. Sir stiže iz okoline Subotice, a pršuta iz Kovilja. Povrće je često prvo probareno, a zatim grilovano na roštilju. Za svaku vrstu mesa postoji određeni način pripreme, pa se tako rolovana piletina sa španaćem prvo kuva na 57 stepeni sat vremena, a zatim peče na roštilju. Rezultat je odličan ukus, koji upotpunjuju začini, prilozi i sveža salata.
Ovo porodično mesto, tokom vikenda privlači veliki broj gostiju iz cele Srbije, ali i iz regiona. Restoran se nalazi na 2,5 kilometra od centra Sremskih Karlovaca i 15 km od centra Novog Sada, i zaista vredi doći i odmoriti od svakodnevnih obaveza u ovoj šumskoj idili. Za decu, ispred restorana nalazi se veliki park sa klupicama.

No comments:

Post a Comment