4/10/2016

Restoran Fish & zeleniš - mediteranska oaza u centru Novog Sada

Leto kao da je došlo rano, a sezona godišnjih odmora je još daleko. Ukoliko tražite mediteransku oazu u Novom Sadu restoran Fish i zeleniš je pravo mesto za vas. Popularni "Fiš", restoran koji slavi svoju 10-godišnjicu, nudi upravo to: miris mora, maslinovog ulja, sveže ribe, mir i hedonizam.


Pod utiskom italijanske serije Capri osećam kao da sam baš tamo, u Italiji, a ne u centru Novog Sada, u restoranu Fish & zeleniš. Ovde vreme ne postoji, jer se uživa u svakom momentu, u svakom ukusu, a prostor kao da je negde daleko, imam utisak kao da sam u Grčkoj ili negde na Siciliji, puštam maštu i putujem Mediteranom.


Mnogobrojni morski detalji preovlađuju enterijerom ovog restorana koji postoji već 10 godina u našem gradu. Kao ljubitelj baš takvih motiva obraćam pažnju na svaki momenat počevši od lampi, plavih kariranih stoljnjaka, crteža, školjki, pa sve do fotografija na kojima su sa vlasnikom restorana poznate ličnosti kao što su Galiano, Rade Šerbedžija, Mikhail Baryshnikov...

Prilazi konobar Dragan koji pričom vodi kroz putovanje Mediteranom. Priča ovoga puta počinje predjelom koje čine amuš, mediteranski štapići od permezana i origana, štapići od šargarepe i taciki sos.
Ono što mi se zapravo najviše dopalo jeste ukus devičanskog maslinovog ulja i malo soli na hlebu koji u ovom restoranu sami peku, ali i ukusni džem od luka.

Mediteransku priču nastavljamo i u istom ritmu, a konobar Dragan donosi glavno jelo, beli rižoto sa morskim plodovima, grilovano povrće i ražnjiće sa više vrsta ribe.

Kao višnja na šlagu, da priča bude potpuna, stiže i desert, penušavi milfej na nekoliko ukusnih spratova posutih listićima badema i šećerom u prahu.

Kako zamerku nisam mogla da pronađem, zapitala sam se šta propuštaju oni koji ne vole ribu i morske plodove i da li takvi postoje. Iznanadila sam se podatkom da u restoranu Fish i zeleniš osim morske i rečne ribe, svežih dagnji, jadranskih gambora i fileta imaju i mrsno meso i rižoto, salate i testenine koje sami prave.  Sve se priprema na maslinovom ulju, a naročito vode računa o gostima koji poste.

Ukoliko još niste, preporučujemo da posetite Fish i zeleniš, koji je po lokaciji daleko od mora, ali po usluzi, kvalitetu i izboru ribe blizu mediteranskih restorana.

Zavirite u magičan svet novosadskih restorana

No comments:

Post a Comment