2/19/2016

Kako se pravi komplet lepinja?



Ukoliko tragate za receptom specijalitela zlatiborske kuhinje, poznate komplet lepinje ili kako je još zovu lepnja sa sve, mi vam otkrivamo u videu kako se ona priprema.

Šta vam je sve potrebno da biste se osećali kao da ste na Zlatiboru? Da spremite komplet lepinju ili da došetate do Zlatiborskog prozorčeta u centru Novog Sada. Postoje sukobljena mišljenja kada govorimo o pripremi lepinje sa sve. Mi smo odlučili da vam pokažemo koji je pravi recept za ovaj specijalitet. Uz samo nekoliko sastojaka kao što su kajmak i jagnjeći pretop i vaša kuća može zamirisati na Zlatibor, a kuvarica Zlatiborskog prozorčeta nam otkriva kako se priprema ovo jelo koje potiče iz užičkog kraja.
Možda ste se pitali gde to jede Luftika i šta ona jede. U našem kratkom videu ćemo vam i to pokazati. Mi smo uživali u snimanju i konzumiranju. Sigurni smo da će vam posle ovog videa sigurno krenuti voda na usta, jer mi nismo mogli da dočekamo da se komplet lepinja ispeče kako bismo je probali. Žao nam je što ne možemo da vam prenesemo i mirise lepinje sa sve, jer dok se peče, ovo jelo stvarno miriše na zlatiborski kraj. Ovaj recept je namenjen svim gurmanima i onima koji vole da kuvaju ili žele da se prisete kako je to biti na Zlatiboru.

U Zlatiborskom prozorčetu možete probati i druge specijalitete zlatiborskog kraja, ali i vina, rakiju kao i domaće sokove koje pravi jedna porodica sa ove planine. Oni sokove prave od maline, jagode, drenjine, borovnice, kajsije i drugog voća.
Pogledajte video koji smo vam pripremili, a na vama je da odlučite da li ćete da probate sami da napravite ovaj specijalitet ili ćete posetiti Zlatiborsko prozorče.
Ovde možete pogledati video, a vaše utiske i fotografije vašeg kulinarskog umeća nam možete postavljati u komentarima.

Ukoliko i vi imate neki zanimljiv recept ili želite da mi saznamo kako se pravi neko jelo možete nas kontaktirati.

No comments:

Post a Comment