12/06/2015

Restoran Juliet - italijanski ukus na Detelinari

Foto: Jovana Rakić ©
Na Detelinari je nedavno otvoren novi restoran, a kako mi uvek volimo da probamo sve što je novo, i izvidimo situaciju, uputili smo se na večeru u Juliet. Prvi utisak – Ima ono nešto. Prijatna, opuštena atmosfera. Lepo uređen enterijer, sa ukusom. Još više nas je zanimao onaj pravi ukus – ukus hrane, zbog kojeg smo i došli.

Ipak, pre svega, posluženi smo kafom, s ljubavlju. S ljubavlju, jer je keksić u obliku srca, konobar ljubazan, a kafa odlična. Pogled na meni baciće vas u depresiju i nedoumicu. Šta sad? Toliko zanimljivih jela, preliva, salata, priloga, kombinacija. Juliet je posebno posvećen italijanskoj, mediteranskoj kuhinji, ali tu su i glavna jela sa svim vrstama mesa, od ćuretine, piletine, teletine, do bifteka, testenina, pasta, gambora i ribe.

Foto: Jovana Rakić ©
Posebno interesantan učinio mi se doručak koji je posvećen Romeo i Julija temi. Tu su Monteki i Kapuleti doručak, prženice, jaja, razni sendviči i salate. Uz doručak odlično idu i sveže ceđeni sokovi, a Marko Ivanović, šef kuhinje i kreator menija, kaže da se za sada izdvaja Cardio mix, sok od cvekle, kupine i maline, odličan za početak dana.


U svim vrstama jela, zapazićete jedno unikatno. To je specijalitet kuće, koji u nazivu uvek nosi Juliet. Juliet kafa, Juliet obrok salata, pica Julieta sa kajmakom i rukolom, kao i Juliet pasta. Za vegeterijance, jela u meniju označena su zvezdicom, a jelovnik je pažljivo osmišljen i kombinovan tako da svako može da pronađe nešto što mu se dopada, od pravih jedinstvenih specijaliteta, do klasičnih jela.

Foto: Jovana Rakić ©
Roma piletina nam je delovala zanimljivo, i nismo se pokajale. Savršen spoj mesa, španaća, rikota sira i belog luka uz pire krompir sa brokolijem. Zdravo, ukusno, i lepo aranžirano. Preporuka za sledeći put je but u sosu od rena, koji se služi u zemljanoj činiji, zapečen sa sirom, a naš glavni kuvar tvrdi da sa senfom, renom i butom nema greške.

Poseban deo u meniju restorana zauzima Dečiji jelovnik. Miki Maus pica, smajli krompirići, viršlice sa smajli omletom, paketić palačinke i još mnogo ukusnih i interesantnih jela za mališane. Idealna kombinacija za proslave i rođendane, a najmlađi će sa uživanjem pojesti sve iz tanjira.

Foto: Jovana Rakić ©
Dolazimo do dezerta, moje slabe tačke, i ovde sam potpuno nemoćna. Marko mi preporučuje pitu sa borovnicama i sladoledom od vanile, čokoladni sufle, cheesecake, krempitu ili palačinke.

Ukusnih jela je puno, i ne preostaje mi ništa drugo nego da obećam da ću doći opet, ovog puta sa većom ekipom, da isprobamo što više različitih jela.

Restorani Novi Sad - Luftika

No comments:

Post a Comment